Странице

понедељак, 28. март 2011.

Poglavlje 41 – Poslednje upozorenje


Nijedan pušač sa znanjem koje ima sada, ne bi se vratio u vreme kada se navukao, da mu se pruži takva prilika. Mnogi pušači koji mi se obrate za pomoć su ubeđeni da ako im ja pomognem da prestanu da puše nikada više neće pušiti, pa ipak hiljade pušača uspešno prestanu, to potraje nekoliko godina, a onda se ponovo navuku.

Verujem da će vam ova knjiga pomoći da relativno lako prestanete da pušite. Ali pazite: pušačima kojima je lako da prestanu, lako je i da ponovo započnu.

NE UPADAJTE U TU ZAMKU.

Bez obzira koliko dugo već ne pušite, ili koliko ste sigurni da se nikada više nećete navući, neka vam postane pravilo u životu da ni zbog jednog razloga nećete pušiti. Odolite milionima funti koje duvanske kompanije potroše na reklamu, i zapamtite da oni prodržavaju ubistvenu drogu i otrov koji je ubica broj 1. ne biste bili u iskušenju da probate heroin; a cigarete ubiju stotine hiljada više ljudi nego heroin.

Zapamtite, prva cigareta koju biste zapalili ne bi imala neki značaj. Nemate krizu koju treba da smirite, i zato će vam ona imati odvratan ukus. Time ćete uneti nikotin u svoje telo, i mali glas u pozadini mozga će vam reći: „Želiš još jednu“. Tako ćete imati izbor da vam malo bude loše ili da ponovo započnete lanac prljavštine.

Нема коментара:

Постави коментар